Başkaleli çiftçiler avrupa yolunda

Başkale Ziraat Odası tarafından hazırlanan ve uygulanan ?Rekabetçi ve sürdürülebilir tarım için Avrupa'daki kalite uygulamaları: EUREPGAP? isimli projenin faaliyetleri başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2012 16:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hayat Boyu Öğrenme Programı ? Leonardo Da Vinci Hareketlilik alt programı kapsamında hazırlanan proje hakkında bilgi veren Başkale Ziraat Odası Başkanı Arafat Aslan, 60 kişinin Almanya, Belçika ve Macaristan'da Avrupa'da uygulanan rekabetçi ve sürdürülebilir tarım için Avrupa'daki kalite uygulamalarını öğrenmeleri kapsamında 2 haftalık Avrupa'da iş başı eğitimi alacaklarını açıkladı. Aslan, bu projenin özellikle Van ili için çok önemli olduğunu ve proje ile meyvecilik üretiminde ciddi farkındalık oluşacağını belirtti. Başkale Ziraat Odası'na kayıtlı çiftçilerden gelen talepler doğrultusunda böyle bir projenin hazırlandığını açıklayan Aslan, bu kapsamda 60 kişilik katılımcı grubunun hazırlanacağını söyledi.

İhtiyaçlar belirlenirken mühendislerin de dahil edilmesinin projenin sonuçlarının yaygınlaştırılması için önemli olduğunu kaydeden Aslan, ayrıca 2012 yılı Leonardo Da Vinci Hareketlilik (PLM) Programı kapsamında Van ili adına kabul edilen tek proje olması nedeniyle de sağlayacağı katkıların oldukça önemli olduğunu ifade etti.

Avrupa Birliği'nden yeterince proje desteği alınamadığını ya da yeterince proje üretilemediğine dikkat çeken Aslan, buna karşılık Başkale Ziraat Odası'nın 3 AB projesini başarıyla sonuçlandırmış olduğunu açıkladı. Aslan, 2012 yılı Leonardo Da Vinci Hareketlilik programı kapsamında 60 kişilik katılımcı grubu ile oldukça yüksek bütçeye sahip olan Başkale Ziraat Odası'nın projesinin kabul edilmiş olmasının gurur verici olduğunu bildirdi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber